בעלי חיים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/10/21 16:50 יח בחשון התשפב

שאלה

שלום לרב,

אנחנו משפחה דתיה, ורוצים לאמץ חתולה (לחצר) מאחר ואני יודעת שיש איסור לעקר חתולה השאלה שלי היא כזו:

האם מותר לי לבקש מעמותה כלשהיא חתולה לאומנה עד שהיא תגיע לגיל המתאים לעיקור ואז להחזיר להם אותה בחזרה ולאחר שהם יבצעו את העיקור אקח אותה לאימוץ ?

או שיש דרך טובה יותר להתיר עיקור? בהדגשה על חתולה נקבה.

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה,

בעיקרון כתב השולחן ערוך (אבן העזר סימן ה', י"א) שאסור לסרס את כל סוגי בעלי החיים.

אמנם יש שתי אפשריות במקום צורך, לעשות סירוס לחתולה:

א. סירוס בדרך עקיפה - לתת להן טיפול תרופתי שפוגע ביכולת הרבייה שלה, באופן קבוע.

ב. כאשר אין ברירה ואין דרך אחרת, יהיה מותר להוציא את אברי הרבייה ע"י גוי בלבד. (ואם ישנה אפשרות רצוי למכור את החתולה לגוי, בזמן שעושים לה את הסירוס )

בשורות טובות