בן 18

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 18/06/18 20:18 ה בתמוז התשעח

שאלה

בני חזר בתשובה כיפה שחורה.

לי יש דודה שהיא לי כמו אמי זל.בת 85

בני מתראה איתה פעם בחודש חודשיים לא מסכים להתקרב אליה ,מאד נעלבת שבני רוצה חשמור נגיעה ממנה

האם עקב גילה המבוגר וקרבת הדם ביני ובינה בני לא יכול להתקרב?

תשובה

שלום וברכה.

אכן ראוי מאוד שלא לגעת גם בנשים מבוגרות, אם כי הרבה פוסקים מצאו ללמד זכות על נגיעה אישה מבוגרת על מנת שלא תיעלב, הואיל ונגיעה זו מן הסתם אינה נגיעה של חיבה והבעת אהבה, אלא כנגיעה של כבוד, וכך כתב הגרמ"ש עמאר.

למעשה ראוי מאוד להסביר לה שהוא לא נוגע בה לא מזלזול חלילה אלא כדי לשמור על עצמו, ואם הדבר גורם לבעיות בשלום בית, וכגון שזו סבתה של אשתו שאחר כך 'יושבת' על אשתו כל הזמן וממררת להם את החיים יש להקל בכך. הא לאו הכי ראוי להקפיד בדבר בכל גיל, כי הבעיה היא עצם הנגיעה של הבחור ואשריו ואשרי חלקו שמתקדש ושומר על עצמו.

ראוי לציין שקרבת הדם אינה שיקול כלל בסוגיא זו, שדווקא בקרבת דם יש איסור עריות.