שאלה
שלום לרב,
אני יוצאת עם בחור כבר חודש(במצטבר 3 פגישות)כי הוא בצבא.. אבל אנחנו מדברים כל יום ואני מרגישה שיש חיבור חזק שלא היה היה לי..אני מרגישה שזה האחד..ושזה הולך למקום רציני. לאבא שלי שלי יש ילדים מנישואים קודמים ואיננו בקשר אף פעם וגם אבי לא איתם..הוא עבר גירושים קשים וגרושתו הסיטה בשקר את כל הילדים נגדו אבי אדם טוב ומדהים ומקבל סטירת לחי קשה מילדיו. אנחנו מדברים שחשוב לדבר בפתיחות אך לא סיפרתי לו עדיין את זה כי אני מפחדת שהוא ירתע וירצה לסיין את הקשר או שיחשוב על זה משהו שלילי ושבכלח אבי הוא הקורבן. הבחור שלפניו יצאתי איתו סיפרתי לו בפעם ה3 וסיים את הקשר לאחר מכן ויש לי פחד שזה יקרה שוב.. באיזה שלב לספר? אני מרגישה שיש לנו קרבה ושזה רציני ומפחדת שדבר כזה יהרוס. בתודה מירב
תשובה
שלום וברכה
ראשית, אתחיל בברכה כי הקשר ביניכם ילך ויתעצם, ואם הוא הזיווג הנכון שלכם - שיתממש במלאות.
קשה לענות על שאלה זו, כי כאשר אנחנו עוסקים בבני אדם ובתגובתם - אין בכך כללים. לעתים סיפור מוקדם אינו טוב, והוא מרחיק; לפעמים להפך - סיפור מאוחר אינו טוב, כי הוא יוצר יחס של חוסר אמון בנוסח "זה שלא סיפרת לי קודם מעיד על בעיה יותר עמוקה", וכדו'.
לכן, הניסיון לקבוע כללים, או ללמוד ממה שקרה עם הבחור הקודם וכדו' - הוא ניסיון עקר, ואני מציע לך להתרחק ממנו.
וללכת בדרך אחרת:
ראשית, להזכיר לעצמך כי מה ששעובר על אבא שלך באמת אינו מלמד על עצמך שום דבר. את זו את, ואפילו אם הייתה בעיה עם אבא שלך - הוא זה הוא. זו האמת.
שנית, שבין בני זוג קרובים הפתיחות חיונית. אי אפשר לרקום קשרים בלעדיה. לא זו בלבד, אלא שלעתים דווקא הפתיחות הזו היא המקרבת יותר.
ועל כן, כשאין אנו יודעים מה יקרה - הולכים בדרך הפשוטה, ולאחר שנוצר קשר ראשוני, מציעים שכל אחד יספר גם על העננים בחייו, ועל הקשיים, והוא יספר על שלו, ואת תספרי בפשטות על שלך ועל מה שעובר במשפחתך. זו הדרך הפשוטה, וממנה אפשר אכו שהוא ינתק מגע, אולם אפשר שיקרה בדיוק להיפך, ודווקא הקשר ביניכם יתעצם. כאמור, כשאנו לא יודעים מה נכון - הולכים בפשיטות, ובעזרת ד' מופיע משהו כן ואמיתי בין בני הזוג.
האם את יכולה ללכת בדרך זו ?
כל טוב