בית המקדש

חדשות כיפה הרב דוד לוי 26/01/22 14:42 כד בשבט התשפב

שאלה

לכיפה

שלום כבוד הרב דוד לוי

ספר החינוך מצוה קנא - שלא יצאו הכהנים מן המקדש בשעת עבודה

ויקרא י', ז' ומפתח אהל מועד לא

דיני המצוה, כגון מה שאמרו רבותינו זכרונם לברכה שכהן הדיוט אף על פי שאינו רשאי לצאת מן המקדש בשעת עבודה, כמו שנאמר שם י', ז' ומפתח אהל מועד לא תצאו פן תמתו, מכל מקום אם מת לו מת שהוא ראוי להתאבל עליו אינו עובד לפי שהוא אונן, ואונן אסור בעבודה, ואף על פי שאינו עובד, הוזהר שלא לצאת משם עד שתגמר העבודה שהיה הוא עסוק בה מן הטעם שאמרנו, לכבוד הדבר, שלא יהא דומה כעוסק בדברי עראי. ויתר עליו כהן גדול שהוא חייב שלא יצא מן המקדש וגם שלא להניח עבודתו כלל בשביל אנינות, שנאמר שם כ"א, י"ב ומן המקדש לא יצא ולא יחלל וגו', ובא הפירוש בזה המקרא, כלומר שלא יצא אלא יעבוד עבודתו שהוא עוסק בה, ולא תהא עבודתו מחוללת בשביל אנינותו. ויתר פרטיה מבוארים בזבחים.

לגבי הכתוב שלא לצאת משם עד שתגמר העבודה שהיה הוא עסוק בה...

הוא משלים את עבודתו או עומד בצד עד שתושלם (למשל להעלות אברים) ?

תודה ממשה

תשובה

שלום לך,

כמו שכתבת כהן הדיוט אינו עובד.

כהן גדול אונן - עובד במקדש (רק אינו אוכל קודשים)

תוכל לראות את הדברים במשנה תורה לרמבם ספר עבודה הלכות ביאת המקדש פרק ב הלכה ו

בברכה דוד לוי