ביקור אבא שגר רחוק

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/06/22 12:29 כט בסיון התשפב

שאלה

שלום,

אבא שלי גר במרחק של כ 4 שעות נסיעה ממני,

לצערי מאז שהתחילה הקורונה, לא ביקרתי אותו בכלל, בעיקר כי חששתי מהמצב, אך עכשיו שהמצב התייצב וכמעט אין חשש,

אני עדיין דוחה את הנסיעה אליו, אך משתדל לשמור איתו על קשר דרך שיחות והודעות,

הסיבה העיקרית שאני דוחה את הנסיעה היא כי הנסיעה עצמה קשה לי מאוד, אני לא נהנה מזה ואף מרגיש שאני סובל מהנסיעה והביקור כתוצאה מהמרחק,

מה שכן, אבא שלי מידי שבוע מציק שהוא רוצה שאני אבוא אליו יותר, וקשה לי להתמיד בזה בגלל המרחק...

רציתי לשאול,

כיצד עליי להתנהג במקרה כזה ?

תודה רבה ושבוע טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם אין חובה לנסוע לבקר, אבל יש חיוב מוסרי רוחני להיות עמו בקשר, גם לטובתך וגם לטובתו, נראה שאפשר לקבוע פעם בחודש או דבר מעין זה, ולא לנתק קשר עם הורים.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן