ביצוע משימות קורונה בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/04/21 16:24 כה בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, אז ככה, אני חיילת דתייה בצה״ל ויש לנו דבר כזה שנקרא ׳משימת קורונה׳ שצריך לענות לטלפונים של אנשים שמתקשרים לפיקוד העורף ולתת להם מענה לשאלות.

עכשיו השאלה שלי היא האם בשבת מותר לי לעשות את זה? אסור? באיזה מצבים מותר/אסור?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לא רק שמותר לך הדבר אלא בכל שניה ושניה את מקיימת מצווה . כי על ספק של פיקוח נפש מחללים שבת.

אלא שאת צריכה לבחור בפעולות מינימום בכדי לשעות את העבודה ורק מה שהכרחי. ואם ניתן לעשות בשינוי מהרגיל במעט על מנת לזכור בכל רגע ששבת היום זה טוב. ואם השינוי יגרום לך לעיכוב בפעולה אז תתפעלי כרגיל.

כדאי לך מאוד להתייעץ עם רב החטיבה שהוא מכיר את המציאות בשטח ויכול לתת הנחיות רוחביות גם עבור שאר החיילים.

בהצלחה,

עזויאל אליהו