ביטחון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/07/22 15:12 ה בתמוז התשפב

שאלה

האם ביטחון בה' באמת נותן שלווה? שהרי ביטחון אין הכוונה "אני בטוח שיהיה לי טוב בדרך הזאת" אלא יותר בכיוון של "מה שה' עושה הכל לטובה" ...הרי כבר מצינו אנשים שנפגעו לא עלינו ולא על כל עמו ישראל גם דתיים ורבנים ואם כך איך אפשר להיות בטוח בוודאות שיהיה טוב אם זה לא באמת מה שביטחון בה' אומר...כלומר יכול להיות שבן אדם חס ושלום יפגע וזה הדבר הכי טוב בשבילו אבל למה שהוא ירצה את זה ואיך זה מרגיע לדעת שיכול להיות שתפגע חס ושלום (ה ישמור על כל עם ישראל) תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הביטחון מעניק שלווה כאשר הוא כרוך באמונה רבה.

כאשר אדם יודע בוודאות שהסבל שלו הוא הדבר הכי נכון, הכי ראוי, הכי צודק והכי טוב - הוא מקבל את הסבל הזה בשלווה ובאהבה.

כדי להמחיש את העניין: תאר לעצמך שאביך היקר שרוי בסכנה גדולה בגלל שהכליות שלו לא מתפקדות (חלילה!). אתה נמצאת ראוי לתרום לו כליה. אמנם הניתוח כרוך בסבל ובקשיים - האם לא תהיה מאושר לעבור את הניתוח. האם לא תרגיש שנעשה אתך חסד גדול בכך שנמצאת ראוי לתרום לאביך היקר כליה משלך?

כך האדם הסובל וברור לו שסבלו זה הדבר הכי נכון ומתאים בשעה זאת, כדי להתקדם בדרך ד', כולה רק טוב וחסד. גופו אמנם מתייסר, אבל רוחו שרוי במרומים באושר רב.