ביזוי תלמיד חכם

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 27/02/18 02:13 יב באדר התשעח

שאלה

שלום רב!

אתמול הגיע חבר לשעבר של אבא שלי אלינו הביתה ובין היתר החבר דיבר על אחד מגדולי הדור דברים מזעזעים אחרי כמה דקות קמתי למחות מחיתי שלוש פעמים ואז אבא שלי אמר לי שאני יהיה בשקט שאני יתן לו לדבר להסביר לא את העניין?

1האם אני הייתי צריך להמשיך למחות?

2באיזה דרך צריך למחות בדרך רכה או קשה?

תשובה

שלום וברכה,

אכן נכון למחות, אולם איך בדיוק ומה לומר והאם כעת לומר זו חכמה מופלאה שרק מי שנמצא באותה הסיטואציה יכול להשיב עליה.

ייתכן ואביך הכיר טוב ממך את הטיפוס, וידע שאין בזה שום תועלת, ואת ובת המחאה כבר קיימת ולכן השתיק אותך.

בכל מקרה גם אם מדובר באדם סורר שלא יקשיב לתוכחה נכון להוכיח כדי שאנחנו בעצמנו לא ניפגע מדברי בלע על גדולי תורה.

לכן אם חלילה תישמע כך בהמשך תמחה. אם תראה שזה לא מועיל וכגון שהשומע כלל לא במקום שמוכן לקבל תוכחה הטוב ביותר זה לעזוב אותו, או לדרוש לשנות נושא, תוך הבהרה שהדברים האלו היו לא לרוחך, ואינך מעוניין עוד לשמוע בביתך/בחברתך סגנון דיבור כזה.

חזק ואמץ!