בחירת שם

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 01/10/17 21:28 יא בתשרי התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב, אני מעוניינת להוסיף לשמי שם עברי, רצוי מהתנך, משהו שיהיה בעל משמעות של אור,חופש, תקווה, גאולה.

אציין שאני כרגע בתקופה מאתגרת עם עצמי. מטבעי נוטה לנתינה ועזרה. בנאדם רוחני מאוד. חשבתי על השם אליה. אני יודעת שמצד אחד לא נהוג לתת שמות של בנים לבנות אבל מצד שני היום זה יותר מקובל ואני גם מרגישה אותו קליל כזה זורם על הלשון, האם בכל זאת אוכל לעשות בו שימוש? תודה ושנה טובה.

תשובה

שלום וברכה.

השם אליה הוא אכן שם זכרי: מופיע בפיוט עת שערי רצון להיפתח: ינון ואליה אני שולח, וזאת עך שם הפסוק הנה אנוכי שולח לכן את אליה הנביא לפני בוא יום ה' הגדול והנורא. אליה הוא אליהו.

לכן שם זה לא מומלץ לבנות.

אמנם, נכון שכיום יש בנות רבות עם שם זה, אבל עדיין מאוד רצוי להיצמד לצורה בה השם מופיע בתנ"ך, ושם הוא מופיע כשם זכרי.

האם יש איסור בדבר? לא.

האם מומלץ? פחות.

ניתן לתת שם בעל משמעות עברית הזהה לשמך, וכגון שלומית.

לחילופין כך שם שאת אוהבת בתנ"ך ששייך לדמות נשית שהיתה צדיקה והוזכרה לטובה הוא שם טוב.

בהצלחה רבה, חג שמח וגמר חתימה טובה.