בחירת שם שני לתינוק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/07/22 20:20 ה בתמוז התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב, ב"ה אני בחודש מתקדם להריוני ובעלי ואני חשבנו על שם בעז"ה שיהיה לבננו שיוולד בעז"ה.

לי מאוד חשוב להוסיף לו שם שני על שם סבא שלי (שנרצח בפיגוע לפני מספר שנים, אבל ב"ה היו לו חיים נהדרים לפני כן והייתי קשורה אליו מאוד).

בעלי לא מתחבר לקונספט של שם שני ומעדיף שלא נוסיף לו שם בכלל.

מה היית ממליץ לנו לעשות?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

ראשית, שתהיה לידה קלה ומשמחת.

ההחלטה בנושאים אלה היא כמובן אך ורק שלכם כזוג. להגיע להסכמה.

ואולי סוג של פשרה.

למשל: יהיו לו שני שמות, אבל רק אחד ייכתב בתעודת הזהות.

או כל דרך שבה שניכם תבואו האחד לקראת השני, ותמצאו את הדרך להביא את האהבה ביניכם לידי ביטוי בהסכמה הדדית.

כל טוב ושמחה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן