בחירת שם לבן

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/06/21 00:47 י בתמוז התשפא

שאלה

שלום לרב,

נכנסתי השבוע לחודש 8 ואני מחפשת שם לבן שיהיה שם בריא וטוב..

אני חיכיתי להיריון הזה (היריון ראשון) במשך 5 שנים וממש רוצה שם בריא וטוב לתינוק שלי

אנחנו מתלבטים בכמה שמות אשמח לדעת עליהם

שניר

נוה( והאם רושמים נווה או נוה? )

שליו

נריה

רנה

אשמח לדעת פירושים לשמות האלה ומה הכי מומלץ

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום

בשעה טובה ומוצלחת. יהי רצון שיהיה הריון תקין ולידה קלה בזמנה מתוך בריאות ושמחה. אמן.

השיקול המרכזי בבחירת שם הוא המשמעות. בלשון הקודש, כששואלים אדם "לשם מה אתה עושה כך"? הכוונה היא: לאיזו מטרה. מכאן שיש עניין גדול בבחירת *משמעות חיובית* לשם הילד. לכן צריך להרחיב את היריעה במשמעות השמות שציינת:

שניר הוא שם נרדף להר חרמון (ארבעה שמות לחרמון: חרמון, שׂריון, שׂניר, שׂיאון). משמעות המילה שׂניר היא שׁלג (רש"י דברים פרק ט פסוק ג). על דרש הדרש אפשר לומר שהשלג הלבן מסמל טהרה. ניתן לקרוא בשם זה על שם הר בארץ הקודש.

נווה (או: נוה) הוא שם מעולה. נוה זה כינוי לבית המקדש, למקום משכנה של השכינה. "נָחִיתָ בְחַסְדְּךָ עַם זוּ גָּאָלְתָּ נֵהַלְתָּ בְעָזְּךָ אֶל נְוֵה קָדְשֶֽׁךָ", וכתוב על כך בזוהר "אֶל נְוֵה קָדְשֶׁךָ - זה צַדִּיק". בתורה כתוב נוה אבל אפשר בהחלט לכתוב בכתיב מלא נווה (כנ"ל נועה, מעיין וכד').

שליו (או: שלֵו) פירושו אדם השרוי בנחת וברוגע. מופיע בספר תהילים בהקבלה ל"שלום": "יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ, שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ".

נריה הוא שם טוב המסמל קשר נשמתי, משמעותו היא נר - יה. כלשון הפסוק "נר ה' נשמת אדם".

איני יודע משמעות לשם רֶנֶה בלשון הקודש ולכן לא ממליץ לתת שם כזה.

לסיום, מובא בשם האר"י הקדוש שכל שֵם שקוראים ההורים לילדם אינו במקרה, אלא בורא עולם שָֹם בפיהם את השם. ובמדרש כתוב שהקדוש ברוך הוא מכריז על כל שֵם למעלה, ואביו ואמו קוראים לו למטה. כלומר, בנתינת שם נזרק ניצוץ של רוח הקודש בהורים והוא אינו ניתן באקראי.

(מקורות: שער הגלגולים כג | מכילתא פרשת בא, טז)

ברכה והצלחה!