בחירה חופשית ועונשים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/05/22 18:57 כד באייר התשפב

שאלה

למה ה' הביא לנו בחירה חופשית אם ממילא הוא מעניש אותנו כשאנחנו לא עושים את מה שהוא רוצה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

לבחירה החופשית יש כמה סיבות חשובות ונפלאות. אבל עוד קודם, אתייחס לשאלה עצמה: ממה שכתבת משמע שיש סתירה בין הבחירה החופשית לעונש. ואם ה' הביא לנו בחירה חופשית, העונש אינו הוגן. אך האמת היא שנראה לומר שדווקא בגלל הבחירה החופשית – כשאנחנו חוטאים, מגיע גם עונש. נתאר לעצמנו מצב בו אנחנו מציעים לילד קטן סוכריה או אבוקדו. במה יבחר הילד? ודאי שבסוכריה. האם אנחנו יכולים לכעוס על הילד שבחר בסוכריה? ודאי שלא, זה הטבע שלו, ולא באמת הייתה לו בחירה חופשית, על אף שכך זה נראה כלפי חוץ. הבחירה החופשית מעניקה לנו את האפשרות לבחור בין טוב לרע, אבל גם מצווה אותנו לבחור בטוב. ומי שבוחר ברע, זו כבר עילה לעונש. כי הוא בחר לעשות את אותו הרע, ולא רק היה אנוס לעשות מעשה כזה או אחר.

סיבה נוספת לנתינת הבחירה החופשית, היא הגדלת הזכות למי שבוחר בטוב. כאשר יש אפשרות לבחור ברע, אבל האדם בוחר דווקא בטוב, ערך הבחירה בטוב מתעצם בהרבה. ולכן אף על פי שיש גם עונש למי שבוחר ברע, הזכות של הבחירה בטוב שווה הרבה יותר דווקא בגלל שיש גם אפשרות לבחור ברע ולהיענש על כך.

מקווה שהתשובה סיפקה אותך.

מוזמן/ת להקליד בחיפוש באתר חברים מקשיבים "בחירה" ולמצוא עוד תשובות מעניינות.

בהצלחה רבה!

ישראל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן