בחור שנפרד ממני ועם חברה שלי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/01/22 16:05 ד בשבט התשפב

שאלה

היי כבוד הרב ,

לפני חודשיים יצאתי עם בחור גדול ממני בן 25 ,

הקשר היה מיועד לחתונה ,

ההורים שלי לא אהבו את הרעיון והיו עושים לנו בעיות , אבל ידעתי שאני הולכת להתחתן איתו בשנה הקרובה,

הוא החליט ביום בהיר אחד אחרי 4 חודשים להפריד כוחות,

הוא היה "מרעיף" עלי אהבה כביכול במילים ,היינו מדברים כל היום וכל יום ,

רצה השם ונפרדנו .

כואב לי רציתי ממש להתחתן איתו ,אבל שוב זה משמיים .

עם כל הצער אני יודעת שיש בורא לעולם שמשגיח ,

בשכל אני יודעת טוב מאוד בלב קשה לי עוד לקבל .

מחברה אחרת שמעתי שבעבר הוא היה אלים כלפיי האקסית שלו שאיתה היה 4 שנים בערך .

אבל כבר עבר שלוש שנים מאז והוא חזר בתשובה .

אני אוהבת אותו מאוד וכואב לי .

אני חוזרת בתשובה 4 שנים גרביונים חצאיות פליסה חוזרת בתשובה בבית חילוני , יש לי טלפון מושגח ולו יש אייפון אומנם בלי רשתות חברתיות אבל יש לו את היצר הזה בידיים ,

קשה לי .

הוא יוצא עכשיו עם חברה שלי - חברה שלי שאנחנו ביחד הרבה ,

יש לנו חבורה של 7 בנות חברות מאוד קרובות שמתחזקות ביחד ,

נפרדנו לפני חודשיים ,

ועכשיו הוא עם חברה שלי ,

היא בת 17 וחצי עדיין בבית ספר ,

הטענה שלו כלפי הייתה שהוא רוצה להתחתן ולא מוכן לחכות עוד שנה .

אבל מה הוא עשה בזה עכשיו שהלך לבחורה שקטנה ממני שעוד צריכה לסיים ללמוד ..

אני פגועה לא מבינה אותו ..

אהבתי אותו וקשה לי להתקדם ממנו .

כואב לי גם מהצד שלה נפגעתי ,

לא יודעת מה לעשות אני מבולבלת כבר ..

תשובה

לשואלת שלום,

צערך וכאבך ניכרים מהכתב. יהי רצון שתקימי בית נאמן וכשר בישראל במהרה. אמן.

המצווה הראשונה שנצטוו בה ישראל היא מצוות קידוש החודש. מסביר השפת אמת שהמתנה הגדולה שקיבלנו בתורה יהודים היא ההתחדשות. חשוב מאוד לא להיתקע בעבר ובמה שאין, אלא להתחדש ולהמשיך קדימה עם הראש מורם.

כך גם במקרה שלנו. מה שהיה היה, את תכירי בחור אחר שיתאים לך מבחינה רוחנית ומבחינה רגשית, אדם שראוי לך וישקיע כדי שתוכלו להינשא זה לזו. אל תביטי אליהם, כל אדם והתיקון שלו ומה שבורא עולם שלח לו.

המשיכי להתפלל ולהשתדל, וה' הטוב בעיניו יעשה.

בשורות טובות!