בגד ציצית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/09/21 09:59 כ בתשרי התשפב

שאלה

שלום

האם זה חובה לשים בגד ציצית מתחת לבגדים? גם בקיץ שחם?

ואם כן, האם מותר שהציציות יהיו בתוך המכנסיים שלא יראו אותם או שחייבים שיהיו בחוץ שכולם רואים? כי זה פחות אסטתי.

תשובה

שלום וברכה

ביסוד ההלכה אדם חייב בציצית אם הוא לובש בגד עם ארבע כנפות.

לכן, לכאורה, אין חובה ללבוש ציצית למי שבגדיו אינם כאלה.

אולם, לא זו בלבד שהתקבל בעם ישראל לחייב את עצמנו ללבוש ציצית, ואנו אפילו מברכים על כך "אשר קדשנו במצוותיו וציוונו על מצוות ציצית", אלא שחז"ל אמרו דברים מרחיקי לכת על חשיבות מצווה זו, ואף ציינו את החומרא של אי הליכה עם ציצית.

אין חובה שהציצית תיראה כלפי חוץ. יש שיטות שונות ללבישתה. עיקר הדברים הוא קיום המצווה ולא עשייתה הפומבית. יפה הדבר שרבים הולכים עם ציציות בחוץ, ועל ידי כך מביעים את לבושו של האדם היהודי עם ציצית, אולם כאמור אין חובה כזו.

כל טוב