ארון קבורה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 11/08/21 16:06 ג באלול התשפא

שאלה

שלום וברכה! רציתי לשאול את כבוד הרבנים, מהו המוקר, אם יש בכלל, שכאשר בחו"ל עושים ארון קבורה, משתדלים לעשותו ללא חלקי מתכת, רק מעץ. את הסברות לכך ידועים לי, אך מעניין אותי מקור. תודה ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה,

כתב השולחן ערוך ביו"ד סי' שס"ב סע' א': הנותן מתו בארון ולא קברו בקרקע עובר משום מלין את המת. ואם נתנו בארון וקברו בקרקע אינו עובר עליו, ומכל מקום יפה לקברו בקרקע ממש אפילו בחוצה לארץ.

ראינו שקבורה בארון כשהארון לא בקרקע זה איסור לאו של "לא תלין נבלתו", קבורה בארון כשהארון עצמו נקבר בקרקע מותרת, אבל מנהג טוב יותר לקברו בקרקע ממש ולא בארון בקרקע, וזה בין בארץ בין בחו"ל.

שיהיו בשורות טובות ושאלות שמחות בלבד,

כתיבה וחתימה טובה