ארבעים יום קודם יצירת הוולד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/05/22 11:31 יז באייר התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול מס שאלות, אשמח עם הרב יענה לי עליהם:

ארבעים יום קודם יצירת הוולד מכריזים 3 דברים: בת פלוני לפלוני .....

מה זה?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

שלום.

נכתבו על כך הרבה מאוד מאמרים ופרשנויות. אין כאן המקום להאריך בזה

אומר לך רק רעיון אחד :

כשבת קול יוצאת ומכריזה "בת פלוני לפלוני" אז מי אמור לשמוע את ההכרזה הזו?

ההכרזה הזו היא לא חד פעמית אלא קבועה ועומדת עד אשר הזוג הרלוונטי ישמע את ההכרזה הזו.

ומתי שומעים את ההכרזה של הבת קול?

כשמרגישים איזה "קליק" .וזו ההרגשה שקיימת אצל כל אדם בבואו לקבל את ההחלטה החשובה ביותר בחייו.

יש איזה שבריר שניה שבו יש לאדם "תחושה גדולה", "הארה" "קליק" .ויש מי שמסוגל לשמוע את הקו של הדממה מתוך הלב שלו שמצווה ואומר לו "כן".

לא מדובר ברגשנות!!

אלא בהרגשה של אושר שהאדם קיבל את ההחלטה הנכונה.

וצריך סייעתא דישמייא בכדי להכיר את הקול הפנימי הזה !צריך להתפלל להשם לכוון לאמת ולא לטעות.

כי לא כל אדם שומע את הקול הפנימי של הבת קול. ולא לכל אדם יש את אותה עוצמה של "קליק" ולפעמים זה קיים ,אך האדם לא שם לב אליו.

נכון הדבר גם לגבי שאר הדברים המוזכרים שם.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.