אני עצבני

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/22 12:56 יא בניסן התשפב

שאלה

מדוע יש לי עצבים וחוסר הסתפקות מכל מיני דברים וחטאים ואיך אני עושה תקון הברית לכל החטאים ועם אני צריך לדואג לפרנסה או שהשם מפרנס כי אני עני מרוד אני צרות לבבי הרחיבו הרבה זמן סובל מעניות ובריאות ברוך השם

תשובה

ב"ה

שלום.

לא כ"כ מבין מה שאלךתך לכן אשיב לך באופן כללי מבלי להכירך ולהכיר את פרטי המקרה שהרי אם אתה עצבני ואין לך פרנסה יש צורך לבדוק לעומק למה ועל מה?

באופן כללי כדאי לך לחזק את לימוד התורה בתחום שמתאים לך . אם תלמד אפילו דקה אחת משהו שמשמח את ליבך אז זה יכניס לך אור גדול ועוצמה רוחנית. הדגש הוא להתחבר לתחום בלימוד תורה שמתאים לנפש שלך הלכה או אגדה ,מחשבה מוסר או פרשת שבוע קריאת תהילים או כל דבר שמדייק אותך . מפני שתורת השם כשהיא מדוייקת ללב היא משמחת מאירה ומחממת.

ואמרו חכמים שמי שלומד תורה אז ברכת השם עליו בכל אשר יפנה ישכיל ויצליח ויפתחו לך שערי טוב ושערי רחמים עליונים ומעט מן האור מסלק הרבה מאוד חושך.ואז תוכל למצוא עבודה בתנאי שתחפש ותוכל להיות רגוע יותר ומאושר יותר.

חזק ואמץ אחי תתחיל עוד היום ויהי השם בעזרך לחיים טובים בריאים ושמחים אמן.

ברכה,

עוזיאל אליהו,

.