אני לא רוצה להיות חרדית

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 23/02/21 16:30 יא באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב...

יש לי שאלה שממש מציקה לי כבר איזה 4 שנים ואני צריכה איזה עצה או רעיון מה לעשות בנוגע לזה.

אני בת 14 ואני חרדית מודרנית אבל הבעיה היא שאני ממש לא רוצה להיות חרדית אלה דתיה רגילה ערסית וגם אני רוצה חבר ואת זה אני בחיים לא ישנה, הבעיה היא כזאת שאני לא יודעת איך לספר את זה להורים שלי למרות שהיה לי איתם כמה שיחות על הנושא הזה והרעיון היחדי שיש לי בנתיים זה לעזוב את הבית אבל גם את זה אני לא ממש מעיזה לעשות.

תודה רבה

תשובה

דתיה רגילה לא חייבת להיות ערסית, ואני לא ממליץ להיות ערסית...

כמו כן לא מציע לעזוב את הבית לפני גיל 18 זו הטעות הגדולה ביותר וזה יכול לדרדר אותך.

בינתיים אני מבין שאין לך חבר . אז למה לריב על ביצה שלא נולדה?

אני לא כ,כ מבין מה הכוונה שאת לא רוצה לביות חרדית. מבחינתי להיות דתי לאומי זה יותר שלם מלהיות חרדית ואם זו השאיפה שלך זה מעולה. אבל אם הכוונה שלך היא שלא בא לך להקפיד בהכל (כמו שיש חושבים שזה המשמעות של להיות דתי ולא חרדי) אז קשה לי להזדהות איתך ואני מבין את ההורים שלך