אמצעי מניעה לגבר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/01/21 23:39 כח בטבת התשפא

שאלה

מה ניתן לעשות כשאישה נמאס לה להשתמש באמצעי מניעה לא גלולות ולא כל מיני התקנים וספוגיות למינהם.

ולא מעוניינת להרות ומבקשת מבעלה לעשות ניתוח לחיתוך צינור הזרע או אין שום קירבה.

חייבת לציין שהזוג בגיל מתקדם לקראת ה-50 .

היא שואלת למה עושים אמצעי מניעה לגבר למה הנשים אלו שתמיד צריכות להתעסק עם כאבי הראש של אמצעי מניעה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן כללי סירוס אצל אשה קל יותר מאשר אצל גבר. הסירוס אצל הגבר הוא בלתי הפיך ולכן הוא אסור מדאורייתא אבל אמצעי מניעה אינם סירוס קבוע אלא מניעה זמנית ולכן אפשר להקל יותר. כמו כן אשה לא מצווה על פו"ר אלא כמסייעת והאיש מצווה, כך שיש הרבה סיבות לחלק בין איש ואשה. כמו כן ההצעה שהוצעה כאן היא מאד בעייתית באופן הלכתי שיש כאן סירוס מכוון ויש איסור מיוחד לא לעשות כן ולפעמים זה גם יכול לגרם לאיסור חיי משפחה ביחד, לכן צריך להיות מאד זהיר בפעולות אלו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי