אמירת י"ג מידות ביחיד-שני וחמישי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/12/20 17:44 טו בטבת התשפא

שאלה

שלום הרב

ראיתי היום באחד הסידורים שמי שמתפלל ביחיד בשני וחמישי לא אומר בתוספות של תחנות את "ויעבור" אלא רק את החלקים שאחריו. לא ראיתי את זה כתוב בשום סידור אחר, אבל יש סידורים שכתוב בהם לומר את המילים במנגינה של הקריאה בתורה.

איך אני צריך לנהוג? (אני ספרדי אם זה משנה)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום,

י"ג מידות זו תפילה בשם הציבור (כדברי הגמרא "נתעטף כשליח ציבור"), ולכן אומרים אותה במניין בלבד. כך פסק הרשב"א, ובעקבותיו השו"ע.

מי שמתפלל ביחיד, יכול לבחור אחת משתי האפשרויות שהצעת:

א. לדלג. ב. לומר את הקטע הזה כקורא בתורה.

וכך דברי השו"ע בסימן תקס"ה: אֵין הַיָּחִיד רַשַּׁאי לוֹמַר שְׁלֹשׁ עֶשְׂרֵה מִדּוֹת דֶּרֶךְ תְּפִלָּה וּבַקָּשַׁת רַחֲמִים, דְּדָבָר שֶׁבַּקְּדֻשָּׁה הֵם; אֲבָל אִם בָּא לְאָמְרָם דֶּרֶךְ קְרִיאָה בְּעָלְמָא, אוֹמְרָם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן