אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/04/21 08:21 י באייר התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום,

ברצוני לשתף אותך קצת במה שעובר עליי ואולי תוכל לתת לי תשובות ולעזור לי , אני יודע שחלק מהדברים שאכתוב ישמעו לא טוב אבל בכל זאת זה מה אני מרגיש .

ברוך השם אני מאמין מניח תפילין כל יום , שומר שבת קודש ומשתדל לקיים מצוות ומעשים טובים וגם בנוסף יש לי בעיה של פגם הברית , זה אני פשוט אני יודע שאני חייב להשתדל יותר .

עכשיו מה שמעסיק אותי בעיקר זה האמונה , האמונה שלי לא מספיק חזקה זה מה שאני מרגיש ואני יודע שברגע שאני אהיה מאמין ב 100 אחוז אז הכל יהיה לי הרבה יותר טוב והחיים שלי ישתנו מקצה לקצה.

אני מאמין שיש בורא לעולם הזה לכל היקום הרי זה לא נוצר סתם ככה ויש פה דברים מופלאים , החל מהיצור חי הכי קטן ועד ליצור חי הכי גדול כל הפרחים עצים צומח , איך שגוף האדם מתפקד ובכללי איך שיש סדר לעולם הזה , איך שכדור הארץ ממוקם במדויק לשמש כי אם זה יהיה קרוב מידי נשרף ואם רחוק מידי נקפא , איך שפשוט אנחנו מרובעים ולא זזים בחלל כמובן גם השמש ושאר הכדורים וזה מופלא.

אז כן אני מאמין שיש בורא לעולם .

עכשיו אני מרגיש שהאמונה שלי לא שלמה לא יודע למה , הרי בעולם הזה יש ערבים מוסלמים כולם כולם גוים , וגם הם מאמינים שיש אלוהים יש להם את האמונה שלהם .

עכשיו יש כאלה יגידו שאמונה זה רק מחזיק את האדם בעולם הזה כי אם לא הייתה אמונה היה פה בלאגן לגמרי זה כאילו מה ששומר על שפיות זה הכופרים יגידו.

אני אשאל שאלות ואם תוכל לענות לי עליהן ושזה יחזק אותי ממש.( שאלות מפגרות)

1. מה זה יהודי ?

מה מבדיל בין אדם יהודי לאדם גוי ?

הרי גם היהודים מאמינים שיש בורא לעולם , וגם הערבים ולהם יש את האמונה שלהם ולנו את בתורה שלנו.

אתה מבין אני סוג של תסביך אני לא יודע מה עובר עליי בזמן האחרון,

אני חושב לעצמי כאילו מה נכון ? התורה? איך זה עובד.

הרי גדלתי וחונכתי כיהודי ברוך השם וגם באמת כל יום אני עושה התבודדות ומודה להשם על כך שאני יהודי אני מרגיש שזכיתי זה בהרגשה .

אבל מה זה יהודי ? מה עושה אותנו מיוחדים משאר הגוים?

השם ברא את כל בני האדם ואז בחר בעם ישראל?

אני יודע שרשמתי הרבה אבל אני בתקופה שאני צריך חיזור ואשמח את תעזור לי ותעשה לי סדר לגמרי בראש.

בבקשה כבוד הרב.

תשובה

שלום איש יקר

ראשית אני רוצה להעיר משהו על שני דברים שכתבת:

לגבי פגם הברית שכתבת שאתה חייב להשתדל יותר - זה בהחלט נכון, אבל יכול מאוד להיות שלא רק זה. בהחלט צריך לבחון אם אין דברים אחרים שכדאי לעשות, כמו סיוע רגשי או דברים אחרים. אני חושב, שכתבתי לך על כך בעבר.

לגבי מה שכתבת שאם תאמין ב100 אחוד אז הכל יהיה הרבה יותר טוב והחיים ישתנו - זה גם נכון, רק צריך לדעת שאין מאה אחוז, אלא זה תמיד תהליך שאפשר להמשיך להתקדם עוד ועוד, וגם כשאדם מתרומם באמונתו עוד ועוד, זה לא פותר את ההתמודדויות, וכל עוד אדם חי בעולם הזה יש התמודדויות ואתגרים.

לשאלתך - יהודי הוא מי שנולד לאמא יהודיה או התגייר כהלכה.

הקב"ה בחר בעם ישראל. אין הכוונה לבחירה כמו שלנו, שיש מציאות נתונה ואנחנו בוחרים מתוכה, אלא אצל הקב"ה הבחירה היא זו שיוצרת מציאות. כלומר, הקב"ה בחר את עם ישראל כיצירה ייחודית בתוך המין האנושי, עם ייעוד מיוחד ונשמה מיוחדת ותפקיד מיוחד בעולם הזה ולמען העולם כולו.

זה שיש אמונה אצל הגויים זה חלק מהתכונה האנושית שהקב"ה ברא באדם, אבל זה כמובן לא מעיד על כך שהאמונה הזאת מדויקת או נכונה.

אני מציע לך ללמוד אמונה. זה דבר מאוד חשוב ומצווה מהיותר חשובות שיש בתורה.

אפשר למצוא רב או מישהו אחר שלמד באיזור מגוריך וללמוד איתו, ואפשר גם למצוא שיעורים באינטרנט (יש המון), ולראות לאיזה רב אתה מתחבר יותר והתורה שלו מחייה אותך.

בהצלחה רבה