אמונה

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 03/03/19 16:00 כו באדר א'

שאלה

שלום הרב, אני בת 14 בתהליכי התחזקות, ומעסיק אותי המון זמן נושא האמונה. מי ברא את הקב"ה? למה הוא החליט לברוא את העולם? ומה אנחנו עושים בעולם הזה? תודה רבה לרב!

תשובה

שלום וברכה,

השאלות הללו מצריכות לימוד עומק של הרבה שעות בספרי "אמונה" או מחשבת ישראל. אענה בקצרה, אבל התשובה איננה תחליף ללימוד עומק של נושאים אלו:

1) מימד הזמן קיים רק בעולם הגשמי. בעולם הרוחני אין מימד שנקרא "זמן" כמו שאין אורך, רוחב או גובה. בהיות שכך- בלתי אפשרי שיהיה מי שיברא את ה', שהרי בהיעדר מימד זה זה אומר שהוא תמיד היה ויהיה. בנוסף- אם נניח היו אומרים חלילה שיש מי שברא את ה' הרי שמיד נשאל מי ברא את מי שברא ועל כרחך חייב להיות משהו ראשוני שקיומו מחמת עצמו בלי צורך במי שבראו, והמשהו הראשוני הזה הוא הוא הקב"ה...

2) ה' ברא את העולם על מנת שיהיו לו בריות שיוכל להשפיע עליהן טובה. הטובה המדוברת איננה בעולם הזה, אלא בעולם הבא.

3) בכדי שהנשמות לא ירגישו בעולם הבא שהם "אוכלי חינם" וקיבלו שכר בלי לעשות כלום, ה' שלח אותנו לעולם הזה לקיים מצוות, שיהיה לו תירוץ לתת לנו שכר בעולם הבא.

סעיפים 2-3 הם ע"פ הקדמת הספר "מסירת ישרים".

כאמור, אלו רק ראשי פרקים מתומצתים ורצוי ללמוד באריכות בספרי מחשבת ישראל עצמם.

ברכה והצלחה