אמה על אמה ושלום בית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/01/21 20:30 ג בשבט התשפא

שאלה

כבוד הרב שלום

ב"ה קנינו בית חדש בא"י ויש לנו קיר מול הדלת ממש בו אני מעוניין לשים אמה על אמה זכר לחורבן אשתי טוענת שזה יכער את הבית ולכן שנשים מעל הפתח או מצידו מצד אחד כואב לי על חורבנה של ירושלים ועד היום שועלים מהלכים בהר מצד שני זה ממש יעשה עגמת נפש לאשתי ...

מה לעשות כבוד הרב ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יישוב טוב בביתכם החדש

כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה. אתה צודק בכך שיש לעשות את הזכר לחרבן מול הכניסה כדי לזכור תמיד את ירושלים וחורבנה, אבל אם זה פכי שאתה מצייר שיפריע בשלום בית, אפשר לעשות מול מקום שאתה יושב בו בשלחן וכדו' כדי שתראה תמיד את זכר לחרבן. יש מקום כאן להקל מכיוון שעיקר חיוב זכר לחרבן היה בשעת הסיוד ולא כעת לאחר שהבית מוכן כבר. על כן משום שלום בית אפשר להקל בדרך שכתבתי.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ