אם ה׳ לא רצה שיהיו הומואים, למה הוא יצר אותם?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/01/21 00:17 ז בשבט התשפא

שאלה

היי, סתם מעניין אותי לדעת, אם ה׳ לא רצה שיהיו הומואים (ולסביות) אז למה הוא יצר אותם? וגם כל ההומואים אומרים בעצמם שהם לא בחרו להיות הומואים ושזה משהו שהם לא מסוגלים לשנות, ראיתי כתבות על הומואים שניסו לא להיות כאלה (חלקם גם היו דתיים) וניסו לאהוב בנות אבל לא הצליחו, כמו שבטח לך (הרב שקורא את זה) יהיה בטח קשה להפוך את עצמך להומו כי אתה לא נמשך לבנים, גם אתה בטח נולדת סטריית בלי שבחרת את זה בעצמך.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

שאלה זו היא כשם שתשאלי אם הקב"ה לא רוצה את הקורונה מדוע הוא הביא אותה. כל דבר שהקב"ה מביא לעולם, אפילו דבר רע ח"ו, עלינו להתמודד עם הבעיה שנוצרה. להתגבר על הקשיים ולהתקדם קדימה, הקב"ה גם עשה שהאמהות תהיינה עקרות כדי שירבו בתפילה ובקשה. לכל מחלה יש תרופה, ואפשר להתגבר, אבל צריך לדעת איך לעשות זאת בהדרכה נכונה מתוך שיקול דעת אמיתי. האמירות שאין סיכוי הן אמירות מסוכנות כי זה תחילת הייאוש מהעולם ובני האדם אסור להם להתייאש, אדברא הם צריכים לצאת בעוז ושמחה להגדיל שמו של הקב"ה בעולם ולהביא שמחה בעולם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה וארץ