אלישע הנביא

חדשות כיפה הרב דוד לוי 02/03/21 18:41 יח באדר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי עבודה שאני צריכה לעשות ועם אחת השאלות לא הצלחתי למצוא את התשובה אשמח שתכוון אותי אליה.

זו השאלה::

התבונני בדמותו של אלישע

עייני בדמות זאת לעומק והגדירי מהי המשימה אליה היא נקראה, איך היא הגיבה למשמע המשימה, מהן ההתמודדויות איתן היה עליה להתנהל וכיצד היא התמודדה איתן, האם היה מישהו שסייע לה בהתמודדות ובמשימה שלה, אלו תכונות אישיות עולות מתוך ההתנהלות שלה. כתבי מה היה מעורר השראה בדמות זאת.

תודה מראש וסליחה על הטרחה

תשובה

שלום לך,

קראי שוב את פרקי אלישע בספר מלכים א-ב:

1. המשימה אליה הוא נקרא נמצאת בדברי ה' לאליהו בהר חורב - פרק יט.

2. כיצד הגיב למשמע המשימה מתואר בפירוש בהמשך אותו הפרק.

3. בפרקי אלישע עד מלכים ב פרק יג לערך מופיע שנעזר בנער אחד מבני הנביאים פרק ט. במקום אחר מובא שהיה לו משרת בשם גיחזי ולא תמיד הוא עזר לו.

4. מתוך הפרקים תראי אישיות מדהימה שלפעמים מקפידה לקדש שם שמיים בכך שאינו מתכופף בפני מלך או שר צבא בעיקר מעם אחר ארם, נעמן, ולהבדיל מלכי ישראל ומצד שני קשוב ועוזר לכל צרה ופותר בעיות אישיות וקבוצתיות דרך שפע ועין טובה.

בהצלחה

דוד לוי