אכילת חמץ - כפרה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/05/22 12:38 יא באייר התשפב

שאלה

אני קניתי בסופר שקית של שוקולד שהייתי בטוחה שזה כשר לפסח, אבל עכשיו אחרי כמעט שבוע שאכלתי מזה

גיליתי שזה חמץ… ואני באמת חשבתי שזה כשר, לא בדקתי … כי זה היה שקית אחרת ולא הבנתי שזה לא כשר, ועכשיו אני ממש ממש ממש מפחדת שלא אכלתי כשר ואני מקוללת עכשיו ושאלוהים ממש יכעס עליי ובכל האינטרנט כתוב שזה חטא

אבל זה באמת היה בטעות אני לא אוכלת חמץ בכוונה, ויש לי חמץ בבית כי אנחנו לא שומרים 100% ואני לא אוכלת אותו, ואני לא יודעת איך לחפר על זה.. ואני משתגעת, אני ממש בחרדה

תשובה

לשואלת שלום,

צר לשמוע. באמת צריך להקפיד מאוד לבדוק בתווית של כל דבר לפני פסח.

אני אומר לציבור שכיום זאת בדיקת חמץ החשובה ביותר - לוודא שכל המוצרים שאוכלים הם כשרים לפסח.

לעניין כפרה - מדובר בעוון שחייבים עליו קרבן חטאת.

כיום אין לנו בית מקדש ולכן תלמדי את פרשת החטאת בספר ויקרא ולחזור היטב על הלכות חמץ בפסח.

וה' הטוב יכפר בעדנו.

בהצלחה רבה בהמשך, הקדוש ברוך הוא אוהב אותך כמו בת, בכל מצב.