אכילת בשר כשר במקום לא כשר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/05/21 15:23 כח באייר התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

אני בחור מסורתי שהולך עם כיפה.

אני הולך עם כיפה מטעמי קשר למסורת ישראל וכי זה גורם לי להרגיש שייכות לפעילות יהודית בישראל בפרט כנכד לנספי שואה.

החברים הולכים לאכול המבורגר ברשת שאינה כשרה- הרשת פתוחה בשבת, מוכרים בה גם תוספות של גבינה על הבשר. הבשר עצמו הוא בשר בקר.

אינני מקפיד על הלכות שחיטה ומספק אותי שהבשר הוא בקר ולא "חתול".

האם זה שאני יושב שם עם כיפה סרוגה גורם לכך שאני מטעה את הרבים או גרוע מכך, מחלל שם שמים ברבים? אני דוגל בכך שאיש אינו צריך להסתכל בצלחת שלי ונניח שאני אוכל שם רק ציפס למה אני צריך להסביר את עצמי או להרגיש אי נוחות שהמקום לא כשר הרי רוב המקומות בארץ פתוחים בשבת והרבה לא כשרים ולאדם זכות הבחירה אפילו במקום לא כשר, לבחור מה הוא אוכל - למה עניין הכיפה גורם לי להרגיש שאני מייצג את כל "הדתיים"? אני רוצה להמשיך ללכת בכיפה ולא להסתתר עם כובע אני גאה בכיפה ובחרתי מתוך בחירה חופשית ללכת חבוש בה כסמל אישי שלי למוסר,הזדהות ורצון לקיים יותר מצוות, ללמוד יותר על היסטוריה יהודית, אישים ביהדות וכיוצ"ב. אשמח מאוד למענה של כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

אני כמובן מתקשה לענות על השאלה הזו.

כי הרבה דברים טובים אתה עושה. בחרת בדרך מיוחדת, ואתה אכן קושר את עצמך למסורת ישראל.

ומצד שני – אכן העובדה שאתה יושב במקום לא כשר היא גם מבטאת הסכמה עם המקום הזה, וגם עלולה להכשיל אחרים. אין כוונתי לכך שאתה חייב לייצג דבר מה, או שאינך רשאי ללכת בדרכך, אך בוודאי שאנחנו צריכים להיזהר שלא להכשיל.

מה אני מציע ?

אני מציע שתתחיל. תתחיל אכן לא לאכול שם בשר, בשל העובדה שהוא לא כשר, ואתה עצמך תמקד את עצמך בהתנהגות הראויה.

ולאחר מכן תראה מה עוד אתה יכול לעשות כדי שרצונך שלא להיות ה״מייצג״ המתמיד יתמלא, ובד בבד לא תפיל אחרים.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב