אכילה לפני תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/01/22 22:04 כ בשבט התשפב

שאלה

שלום

א. אתמול הייתה לי דילמה , בסביבות 5 וחצי בבוקר אכלתי ואז אמרתי לעצמי אני ער בשעה הזאת אז אני אניח תפילין עוד חצי שעה אבל אז נזכרתי שאסור לאכול לפני , עכשיו רציתי לשאול מה קורה לאדם שלא ישן בלילה אכל ואז רוצה להניח , האם זה מותר ? האם יש זמן המתנה בין אכילה להנחה ? מה אני עושה ?

ב. לאחרונה השתוקק בי החשק להתפלל ביום שבת (תפילת יחיד בבית) עכשיו הייתה לי דילמה , אני לא שומר שבת , עכשיו רציתי לשאול , האם מותר לי כרגיל איך שאני מתנהל בשבת רואה טלוויזיה משחק בטלפון ואז להתפלל , או שזה אסור ? אני יודע שבכללי אסור בשבת לראות טלוויזיה ולגעת בחשמל , אבל האם אדם שלא שומר שבת מותר לו להתפלל ואז להמשיך לא לשמור ? או שעדיף לא להתפלל (עבור חילוני) .

תודה מראש , בבקשה תשובות פשוטות וברורות ????

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. בתקופה זו של השנה אפשר לאכול עד השעה 5.00.

ב. אין קשר בין הדברים, אמנם האדם אומר על מנוחה בשבת והוא לא נח, והוא אומר דברי שקר לפני הקב"ה אבל אנחנו לא דוחים מצווה מפני מצווה ואדרבא אולי אם יתפלל כדין יחזור לדרך התורה.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ