אישיות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/03/21 15:49 ד בניסן התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב.

מה אפשר לעשות כאשר מישהו מוצא חן בעיניי אבל אני מרגישה שהוא כל כך חכם, עם המון חכמת חיים, צדיק וטוב לב ,שמה שיש בי פשוט לא מספיק.

הוא לא נותן לי להרגיש ככה כמובן אף פעם, זה פשוט במחשבה שלי.

כשאנחנו מדברים אני חושבת כמה הוא יודע המון (בתורה) כמה הוא לומד (הוא בישיבה) ומיד עולה לי המחשבה שמה שאני לומדת ויודעת לא מספיקים לרמה שלו. מדובר בבן אדם צנוע ממש וענו שאפילו לא רואה בעצמו את מה שאני אומרת אבל מהתחושה שלי כך אני מרגישה.

אני כל הזמן חושבת שאולי זה לא באמת מה שחשוב לו שיהיה בי אלא פשוט האישיות וכו.. אבל המחשבה לא מתנתקת ממני וזה גם מה שמונע ממני לראות את זה מתקדם או לעשות משהו כדי שזה יתקדם.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אי אפשר ואסור להשוות בין אדם לאדם: מי יותר חכם? מי יותר צדיק? מי יותר רגיש ומתחשב? מי יותר מבין ללבם של אנשים? מי יותר שקדן? מי יותר מכוון בתפילה? מי יותר שמח בחגים? מי יותר אוהב ילדים? מי מקיים יותר כיבוד הורים?

בזוגיות אסור לעשות תחרות. אדרבא, אנחנו מעוניינים שבני זוג ישלימו זה את זה.

אם אחד מאוד חכם ויודע - השני ישלים בכך שיהיה מאוד רגיש ומרגיש, זו השלמה ראויה.

וודאי צריכה להיות גם קרבה מסוימת: אי אפשר שאחד יהיה צדיק והשני רשע; אחד חכם והשני טיפש.

אני בטוח שבמקרה שאת מתארת - גם לך יש מה להציע לזוגיות של שניכם!

מנקודת מוצא כזאת את יכולה להתקדם...

בהצלחה!