אישה מורדת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/01/22 21:40 טו בשבט התשפב

שאלה

אני נשוי 35 שנה.לפני כמה שנים אשתי עזבה את ביתינו המשותף וכל ניסיונותיי לשכנעה לחזור עלו בתוהו.

היינו בשני דיונים ברבנות ,ביקשתי שלום בית.

הדיינים הסבירו לאשתי שאין לה עילה למרוד וגם לא עילה לגירושין.

היא טוענת שאין לה יותר אהבה כלפיי והיא לא יכולה שאני אגע בה.

אני לא רוצה לגרש אותה אך מצד שני לא יכול להמשיך במצב הזה.

אישתי עובדת כבלנית במקווה בישוב בו אנו גרים.

האם אישה שמורדת על בעלה יכולה לשמש כבלנית במקווה?

לתשובתך ועצתך מצפה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אוי...

כואב כל כך לקרוא את מה שאתה כותב.

רב קורא את הסיפור בעיניים של שני הצדדים.

בעיניים שלך, שנטשה אותך אישה שלא על סיבה המצדיקה מרידה ו/או גירושין, ורצון עז, אמיתי וכן - לשוב;

ובעיניים של אשתך, שבעולמה הפנימי האהבה ביניכם הצטננה.

ושואל את שניכם: כמה אפשר שתלכו האחד לקראת השני.

אני מבין שניסיתם. שניסית לחזור לשלום בית, ונתקלת בסירוב. עיקש. שגם עבר לאחר בית דין.

עכשיו תבדוק האם אתה יכול ללכת לקראתה.

לא לנצל את ההלכה, כי אם לאפשר לה להיפרד. לא מתוך שמחה, אלא מתוך כאב.

לא מתוך הגדרה כמורדת אלא מתוך משבר.

וכך שניכם תהיו משוחררים.

ואפשר שהשחרור הזה יפתח אופקים חדשים.

למה אפוא ללכת לשאלה האם היה כן יכולה להיות בלנית או לא,

במקום לפרק ביחד את החבילה, לטובת שניכם ?

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן