איסור

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 03/10/21 22:11 כז בתשרי התשפב

שאלה

אם בחורה טובלת במקווה ואח''כ מקיימת יחסי מין עם רווק איזה איסור הם עוברים ומה העונש על כך בתורה?

תשובה

שלום וברכה

איסור של "לא תהיה קדשה מבנות ישראל" (דברים פרק כ"ג פסוק י"ח)

וראה ברמב"ם הלכות אישות פרק א' הלכה ד': "קודם מתן תורה היה אדם פוגע אישה בשוק, אם רצה הוא והיא, נותן לה שכרה ובועל אותה על אם הדרך והולך לו; וזו היא הנקראת קדשה. משניתנה התורה נאסרה הקדשה, שנאמר "לא תהיה קדשה מבנות ישראל". לפיכך כל הבועל אישה לשם זנות, בלא קידושין, לוקה מן התורה מפני שבעל קדשה."

ולייתר פירוט ראה בשלחן ערוך חלק אבן העזר סימן כ"ו סעיף א'