איסור נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/20 21:38 יד באדר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה זה שמירת נגיעה/איסור נגיעה

מה החומרה של זה?

האם אפשר לתקן את זה?

אם כן איך??

((לא עברתי על איסור נגיעה אני פשוט רוצה לדעת אם מותר חברה או לא))

אחרי הנישואים יש גם איסור נגיעה?? ((באישתך))

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באשה אין איסור נגיעה בכל ימי הטהרה ואדרבא מצווה לשמח את האשה בכל מה שאפשר.

האיסור הוא לגעת באשה שלא טבלה, אפילו שאינה אשתך, ורוב הנשים והבחורות לא טבלו, ועל כן יש בהם איסור נגיעה, וכן יש בכך גם בעיה של הרהור. ועל כן יש להזהר מכך מאד. ככל שנזהרים מנגיעה לפי חתונה כך חייב החתונה בנויים ובריאים יותר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ