איסור ממרח

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/07/21 09:39 יג באב התשפא

שאלה

שלום רב, אני יודעת שיש איסור ממרח בשבת ורציתי לשאול האם אפשר להקל במצב של רפואה שאם לא שמים קרם זה מצב קיצוני מאוד ולפעמים עלול לגרום לזיהומים ופצעים שונים?

תשובה

שלום

אם אפשר להשיג קרם נוזלי זה ודאי טוב ומותר. (אם זה קרם שגם בריאים שמים. אם זה רק רפואי, אז רק בתנאי שיש פה מצב של חולי כמו שתיארת).

אם הקרם איננו נוזלי (כמו רוב הקרמים) יש בכך מחלוקת, ובמקום צורך כמו שתיארת אפשר להקל, וצריך להקפיד שהקרם ייבלע בגוף ולא יישאר בצורה ניכרת מבחוץ.

כל טוב