איך עושים שינוי שם

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 13/07/20 00:42 כא בתמוז התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני רוצה לשנות את השם שלי מהשם נוי ל נויה. אני יודעת שזה טוב להוסיף את האות ה וגם אני יותר מתחברת לשם נויה.

אשמח לדעת מה אתה חושב? אני לא רוצה לשנות בלי להתייעץ כמובן..

התייעצתי כבר עם רב מהאיזור שלי בתל אביב. אבל אשמח לדעת מה צריך לעשות לפני שאני ניגשת למשרד הפנים?

תשובה

שלום וברכה,

בהצלחה רבה בבחירת שמך החדש, שמוסיף את האות ה', המרמזת על שמו של ה'.

ישנה מנהג של הכרזת השם החדש, שנוהגים לעשות בבית הכנסת בזמן העלייה לתורה, בפני מניין של אנשים.

בקשי שיעשו זאת בבית הכנסת הסמוך אלייך, ולאחר מכן תיגשי למשרד הפנים לשנות את השם גם בתעודת הזהות.

ראי כאן, עוד בעניין שינוי שם:

https://harav.org/torat-harav/change-of-name/

בהצלחה רבה,

הלל