איך נולדו הכוהנים מעם ישראל ובכלל?

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 20/07/17 22:09 כו בתמוז התשעז

שאלה

שלום לרב..

רציתי לשאול איך נולדו הכוהנים מעם ישראל ובכלל?

הרי ידוע לי שישראל נולד מבני יעקב (בני ישראל) ולוי נולד מהבן של יעקב לוי (שבט לוי)

איך יודעים מאיפה נולד הכהן למרות שאני יודע שהם נולדו מהלווים הכוהנים אבל לא היה מישהו שקראו לו כהן ..

אודה אם תענה לשאלתי..

תשובה

שלו וברכה.

הכהנים הם צאצים של אהרון הכהן - אחיו של משה רבינו שהגם שהיה לוי בייחוסו המשפחתי, 'הקים' ייחוס חדש- ייחוס הכהונה. ואתה ובניך אתך תשאו את עוון כהנתכם.

כל מי שנולד לזע משפחתי זה הוא כהן.

מדוע נקרא שמו כהן? כהן זה מינוי לתפקיד - לכהן תחתיו - היינו מי שמונה לתפקיד זה. כל זרעו של אהרון מונו לכהנים, והם מחליפים את אבותיהם בתפקיד הזה - לעמוד לפני העדה לשרתם - אשר מילא את ידו לכהן תחתיו.

הכהן הוא נציגו של עם ישאראל ומחליפו בעבודת בקודש מול הקב"ה, והוא מבצע את השליחות שהוטלה עליו הן עי הקב"ה והן על ידינו (שלוחי דרחמנא או שלוחי דידן) והיא לגרום לנו להתקרב לקב"ה מבלי לחלל את הקודש.