איך מתמודדים עם נסיונות לא קלים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/08/22 10:03 טו באב התשפב

שאלה

שלום וברכה,

רציתי להגיד שמאז ומתמיד אני ילדה של נסיונות כל החיים עברתי עליות וירידות בכל תחום..ואין ספק שזה מה שעשה אותי חזקה וקירב אותי יותר לה' יתברך..אבל כרגע אני עוברת נסיון לא קל בכלל..אני בחורה בשידוכים כבר 4 שנים שגם הם היו לא פשוטות בכלל ואחרי תפילות ודמעות זכיתי להכיר בחור מדהים כמו שרציתי, עמדנו להתחתן וכמעט סגרנו הכל..וברגע האחרון הוא החליט לבטל הכל והשאיר אותי שבורה מאחור..כמה חיכיתי לרגע הזה כמה התכוננו והתרגשנו וכבר כולם יודעים איך אני יכולה להתמודד מול נסיון כזה?? איך אני יכולה לצאת בחוץ ולהתמודד עם תגובות של אנשים(חסרי טקט) אין ספק שבורא עולם שמר עליי והציל אותי וטוב שזה קרה לפני ולא אחרי..וכל נסיון-זה נס, אבל בבקשה איך מתמודדים איך נשארים חזקים בלי לתת לייאוש להשתלט עליי..אני כלכך מאמינה שזה לטובה וה' עושה רק טוב אבל הלב שלי נשרף מבפנים עם כל הנסיונות האלה..

אשמח לתשובה וחיזוק בנושא,

תודה רבה תיזכו למצוות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

קשה להתמודד עם נסיונות קשים, וכידוע הקב"ה מנסה רק קנקנים שיכולים לעמוד בנסיונות. אבל בפרשת השבוע אנו לומדים שלאחר שמשרע"ה התנסה בנסיון קשה ביותר בעבורו, שלא יעבור לארץ ישראל, הקב"ה אומר לו "עלה ראש הפסגה ושא עיניך" ללמדך אם אתה רוצה להתנחם, עליך לעלות לראש הפסגה לעלות לעליות גדולות יותר ומשם להסתכל על הכל במבט מלמעלה. במבט התחתון יש קשיים ומפריעים והרבה הסתרה, אבל אם האדם עולה למעלה הוא יכול לראות רחוק, ואז הוא יראה את הדברים מלמעלה ומכאן ההסתכלות היא אחרת. גם אנו נלמד ממשרע"ה להסתכל מלמעלה ונראה שהמערכות הן מורכבות מאד למטה, אבל כשאנו מתרוממים אנו יכולים לראות את כל המרחב.

בהצלחה רבה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ