איך מכשירים מחבת לפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 13/04/22 11:28 יב בניסן התשפב

שאלה

איך מכשרים מחבת לפסח

תשובה

ב"ה

שלום.

ישנן כמה סוגי מחבתות 1. מחבת שמטגנים בו בשמן עמוק דינו כמו סיר ואפשר להגעיל אותו (לאחר ניקיון יסודי שלו ).

2. מחבת שמטגנים בו ללא נוזלים או עם כמה טיפות שמן מצריך ליבון (קל) ולא הגעלה.

3. אין לנו עיניין לגרום לנזק למחבתות של הציבור ולכן ההמלצה היא לא להכשיר מחבתות הזקוקות לליבון. מפני שמחבת טפלון הוא עדין והוא יהרס אם נלבן אותו.

הכלל בהכשרת כלים הוא " כפי תשמישו כך הכשרו" כלומר אם השימוש היה בנוזלים ההכשר שלו הוא בנוזלים(הגעלה) ואם השימוש היה בלי נוזלים ההכשר שלו הוא ללא נוזלים (ליבון)

בהצלחה,

עוזיאל אליהו

.