איך לשמור נגיעה בקשר רציני ומתמשך?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/07/21 16:59 יז באב התשפא

שאלה

אהלן כבוד הרב, רציתי לשאול שאלה לגבי דילמה שיש לי ולחברה שלי בזמן האחרון. שנינו דתיים אמנם לא שומרי נגיעה ואת האמת שזה קצת מפריע לזוגיות שלנו.

שנה הבאה אני הולך למכינה דתית והיא למדרשה, אני לא רואה בדיוק דרך שנוכל מיד לשמור נגיעה היות ואנחנו הולכים לדרכים שונות עוד כמה שבועות.

השאלה שלי היא כזאת: אנחנו הרבה פעמים נופלים וכן ״נוגעים״ זה בזה ואז אומרים שאנחנו באמת נעשה השתדלות וננסה לתקן אתזה אבל זה לא עוזר. יש לך עצה בשבילינו?

תודה רבה

תשובה

שלום לך.

תודה שאתה משתף אותנו בדילמה הזו, תודה שאתה נותן לנו צוהר לעולמך.

עוד לפני שנכנס לתוך שאלה ברכות לרגל המעבר למכינה ולמדרשה.

זה בהחלט מרגש!

אמנם יש עוד קצת זמן עד שממש מתחילים אבל זו בהחלט אבן דרך בחיים וזה פשוט רגע לשהות בזה ולהתרגש ביחד איתכם!

אולי בזה יש בעצם גם חלק מהתשובה – לשהות.

אני שוהה בתוך המקום של 'לא שומרי נגיעה' לבין 'הרבה פעמים נופלים' ו'נעשה השתדלות וננסה לתקן'.

למה אני שוהה בזה?

כי יש בזה בראש ובראשונה ביטוי אמיתי למקום שלכם.

הראשון אולי מגדיר אם אתם 'כן שומרים' או 'לא שומרים' אבל יש בכם רצון וזו כבר התחלה.

התחלה שבה צריך לעמוד ולאו בהכרח לרוץ על ההתחלה לעצה אלא באמת להעצים את המקום של הרצון.

ברור לי שהוא תופס אצלכם מקום, אבל אני חושב שדווקא היכולת להיות שם ולהבין עד כמה באמת יש רצון, אחרת לא הייתם מגדירים את זה כנפילה.

זהו.

שהינו.

עכשיו מה?

מה העצה?

העצה הפשוטה היא לדבר על זה ביחד, לדבר על הגבולות ולבר על מה משמש כטיזר לנגיעה.

האם זה שאתם יושבים קרוב פיזית אז נח לשים את הראש על הכתף האחד של השני?

אז אולי לשמור מרחק שקצת פורם את זה.

נוסף, אם הנגיעה היא יותר אינטימית אז אולי להיות במקום יותר ציבורי, יותר הומה אדם ששם קצת פחות נעים, פחות מקובל.

זה ברמה המעשית.

ברמה השכלית יותר זה להבין למה לשמור, וזה אולי העיקר.

אם אתם רואים בזה ערך, מבינים מה ההשלכות ואיפה זה תורם לזוגיות שלכם אז תרצו יותר לעמוד על זה ולשמור את זה.

נכון שגם אם זה יהיה אצל אחד מכם זה יעזור, אבל אולי ללמוד ולדבר על זה ביחד יתרום כפליים, גם מצד הערכיות אבל גם מצד רובד הזוגי שיש בזה שמבררים שמהוי ח וצומחים מבחינה שכלית ורוחנית גם יחד.

מה אתה חושב?

אם תרצה שנפנה למקורות לימוד ועוד, או אם יש שאלות נוספות בנושא זה או נושאים אחרים –בשמחה רבה.

הרבה הצלחה,

נתנאל

(14)