איך לדעת אם אני פטורה לשתייה בשיעורים ומסטיק בצום

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 08/08/22 12:57 יא באב התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב

היום צום תשעה באב ואני לא מצליחה ללכת אני מצליחה אולי כמה צעדים מהמיטה לשירותים מהמיטה לסלון ואז נזרקת ישר למיטה או לספה ומרותקת לכמה שעות. אני באמת לא זזה

לא אכלתי מספיק לפני הצום עקב הפרעות אכילה (יש לציין שאני לא בתת משקל חמור באופן קיצוני התת משקל שלי קל ולכן החלטתי לצום כי אני לא רוצה להרגיש שאני עובדת על מישהו או מפונקת ומחפשת סיבות לא לצום.) וגם אחרי הצום אני מפחדת שאוכל יותר ממה שצריך וכל הצום רק מעבירה במחשבה על אם שורפים שומן וכמה הרזתי וכל שעה נשקלת ואיך לא לאכול יותר מידי אחרי ולהרוס את הצום

ומצד שני שאני רעבה ולא מתפקדת בכלל וממש רוצה לשתות קפה ולאכול משהו קטן לפחות כדי שאוכל לזוז. רציתי לדעת אם בצום הבא בכיפור אוכל לפחות לשתות בשיעורים אם ממש קשה לי וללעוס מסטיקים? אני אנסה שלא אבל קשה לי נורא לתפקד ואני גם אצטרך לשמור על אחותי הקטנה ולהעסיק אותה שלא תפריע לאמא שלי בצום

השאלה אם אני יכולה להיות פטורה למסטיקים כי זה עוזר לי ללכת ולתפקד אבל אני לא רוצה לאכזב את ה׳ ולא יודעת מה לעשות.

אשמח לעצה תודה רבה צום קל

תשובה

את פטורה מהצום כיוון שהוא נדחה