איך אפשר להצליח ללמוד תורה הרבה זמן ?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/12/20 23:59 טו בטבת התשפא

שאלה

שלום רב,

אני מתחזק שבא מבית חילוני גמור, והייתי שמח לשאול 2 שאלות

1. איך אפשר להצליח ללמוד תורה הרבה זמן? לצערי הרב, אני מצליח ללמוד תורה רק חצי שעה ולא יותר, ואז אני כועס על עצמי שאני עוסק במכשירים נידיים ולא בתורה, האם יש דרך שאוכל ללמוד תורה במשך שעה שלמה?

2. ואיזה פסוק/פרק, אפשר לומר בעת סכנה?

תודה רבה לכם על העזרה!

תשובה

לשואל שלום,

אשריך, המשך בדרכך זו ויהי רצון שתראה ישועות בכל התחומים.

1. הסוד הוא: המיקוד. כשאתה לומד, נטרל ממך כל התעסקות אחרת. זה אומר לכבות את הנייד, לסגור את הדלת, להכין לעצמך שתיה או אוכל בצד, ולהתיישב.

טוב אם תהיה לך חברותא - חבר, או אדם אחר שאתה לומד איתו.

לפעמים קל לפצל את הלימוד חצי שעה, הפסקה של עשר דקות (מדוד!) ואז עוד חצי שעה.

2. גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע כי אתה עמדי.

בהצלחה בהמשך!