איך אני יכול להגיע לאהבת ה'?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/10/20 22:54 ז בחשון התשפא

שאלה

שלום וברכה

אני חוזר בתשובה כבר במשך שנה, ואני מנסה לאהוב את ה' תמיד, אבל זה לא הולך לי...

אני לא מצליח לאהוב את ה' אהבה עצומה כל היום, אני מצליח להגיע לאהבת ה' רק במשך כמה דקות, ואז האהבה הזאת פגה או שמתחילים לי הרהורי אמונה ואז יורד לי אהבת ה'

ורציתי לשאול מה אפשר לעשות בשביל להגיע לאהבת ה' תמידית, שאני תמיד חושב על ה' על כמה הוא טוב ותמיד רוצה לקיים את מצוותיו. איך אפשר להגיע לדרגה כזאת גבוהה?

תודה רבה לכם על זמן הקריאה שלכם

תשובה

שלום

עיין בסוף הפרק האחרון בהלכות תשובה, שם הרמב"ם מבאר שאהבת השם תלויה בדעת שידע את השם, ובמיקוד זמן רב לעסוק בזה.

ככל שתדע יותר, תאהב יותר.

לכן יש ללמוד את רצון השם כדי להכירו, ובכך להגיע לאהבה. רצון השם כתוב בתורה ומפורט בתורה שבעל פה. תעסוק בה.

כל טוב