איזה שם לציין בתפילה, כשאנשים קוראים לה בשם חיבה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 11/10/20 23:57 כג בתשרי התשפא

שאלה

שם האם כפי שכתוב הת.ז. הוא רות, אולם כולם קוראים לה רותי מאז שהיא קטנה.

האם כשרוצים להתפלל לרפואתה או לרפואת הבת שלה עדיף להתפלל עם השם רות או רותי?

תשובה

שלום וברכה,

כנראה שהשם המקורי שקראו לה בלידה היה רות, ואנשים שינו את השם לרותי (שם חיבה).

בתפילה עבור בני אדם יש לקרוא בשם היהודי שניתן לאדם בלידה. ואם כך יש לקרוא לה רות.

יש לציין בנוסף, שרות זהו שמה של אישה מאוד חשובה בתנ"ך (מגילת רות) ולכן יש להעדיף לקרוא בשם הזה.

בתפילה לבריאות,

כל טוב

הלל