איזה מצווה יותר גדולה? להיות מהנדס או ללמוד תורה?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/01/21 08:52 טו בשבט התשפא

שאלה

איזה מצווה יותר גדולה? ללמוד רק תורה כל היום או להיות מהנדס ולעסוק בטכנולוגיה ולפתח את העולם כפי שמצווה בספר בראשית? (ולעבור ולשמור את הארץ) ורק ללמוד תורה רבע ביום וכמה שעות ביום שבת?

אני חזרתי בתשובה לפני כמה שנים ואני כיום סטודנט ואני מתבלט איזה מצווה יותר גדולה רק ללמוד תורה או גם לעשות מצוות של העולם הגשמי.

תשובה

שלום וברכה

השאלה בלתי ניתנת לתשובה.

שכן היא מושפעת מאין ספור גורמים, כגון: מה מתאים לך ? מהו הצורך הציבורי בעת הזו ? איזו תרומה אתה יכול לתרום ואיזו כאן ? וכדו'.

ואף שאין ספק שהתורה חשובה יותר מכל דבר אחר - כבר לימד אותנו רבי ישמעאל את החובה לנהוג דרך ארץ עם העולם (ברכות לה ע"ב).

אפשר שאלה היו שאלות שהיו שואלים את הנביא בימים שהייתה הנבואה קיימת, אך אין בידינו לענות עליה.

על כן, צריך אדם להתיישב עם עצמו, ולדעת כי יש דרכים שונות בעולמו של הקב"ה.

יש אנשים שחלקם בתורה הוא בהשקעת עצמם בעולמה של תורה לכל חייהם.

ויש אנשים שחלקם בתורה הוא קביעות עתים לתורה.

ואדם צריך לזכור כי "אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוון לבו לשמיים".

ולבחור בדרך הראויה בעיניו למלא אחר שליחותו בעולם.

כל טוב ויישר כוח