אזכרה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/04/21 15:36 א באייר התשפא

שאלה

שלום. אשמח להבין... אבי היקר נפטר ב ג בתמוז תש"פ. אני יודעת שצריך לעשות אזכרה בתום ה 11 חודש. לצערי אנחנו חסרי הבנה בזה. איך ניתן לדעת באיזה תאריך? ואם צריך שוב לעשות אזכרה בתום השנה? תוכלו בבקשה להסביר לי את הנושא שנוכל לעשות זאת כראוי. בנוסף אבי המנוח לא היה אדם מאמין ולא השתיך לשום בית כנסת. ואנחנו נצטרך רב לערב זה, איך אפשר בעצם להגיע למישהו שיוכל לכבד אותנו בנוכחותו. תודה!

תשובה

שלום וברכה,

הספרדים נוהגים לעשות אזכרה גם בתום 11 וגם ביום השנה.

לכן הנכם צריכים לעשות אזכרה לאביכם ז"ל, בליל ב' סיון וכן בליל ג' תמוז.

לעזרה בקיום האזכרה, אתם יכולים לפנות: לרב העיר שלכם או למועצה הדתית, או לבית כנסת/ישיבה שקרובות לביתכם וכדו' והם יוכלו לעזור לכם.

בשורות טובות