אזכרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/03/20 01:51 כז באדר התשפ

שאלה

לאמי יש אזכרה בד' בניסן אך עקב הקורונה לא ניתן לעלות לבית העלמין

מה ניתן לעשות? חלמתי עליה גם הלילה ונראה שהיא צריכה שנעשה משהו בעבורה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיקר המעלה היא ללמוד את המשניות ולהגיד את פרקי התהילים, זה לא חייב להיות בבית העלמין, ואדרבא עדיף שיעשה בבית, וכל לימוד לעלוי נשמתה נחשב לזכות הנפטרת, כמו כן ראוי להדליק נר לתת צדקה למוסדות תורה, ולדאוג שיהיה מישהו שיאמר קדיש. העליה לבית העלמין נתונה במחלוקת, כאשר לדעת הרמב"ם לא הולכים כלל ולרוב הפוסקים עולים לבית עלמין, אבל ברור שאנשים שעוברים דירה למדינה אחרת, לא מתאמצים להגיע לאזכרה כל שנה, אלא כמשתאפשר אבל במצב שלנו לא מתאפשר, לכן ראוי ללמוד וצדקה שזהו העילוי נשמה האמיתי.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ