אזכרה בתום 12 חודשי אבלות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/09/21 23:20 כב בתשרי התשפב

שאלה

כמנהגנו הגרוזינים עשינו לחמותי אזכרה "גדולה" עם סעודה אחרי חזרה מבית עלמין ותפילה. בעלי הפסיק קדיש לשבוע. בעוד שבועיים ימלאו 12 חודשים. מה עלינו לעשות ? צריך לעלות לקבר? צריך סעודה? חייב מנין? אודה לתשובה בהקדם

תשובה

מהשמים תנוחמו,

על פי ההלכה יום השנה לפטירה הוא יום של לימוד תורה וקיום מצוות. אין שום חובה נוספת.

נהגו ברוב העדות לפקוד את הקבר באותו יום , אך אין זו חובה,

ארוחות אינן חובה ואין בהם מצווה. אם זה גורם לאנשים לבוא ולשמוע דברי תורה - זה מועיל. אם זה לא גורם לתוספת דברי תורה, אז זזה מיותר

תזכו לשנים רבות נעימות וטובות

דוד לוי