אזהרות הרבנות והרשויות הדתיות לציבור

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 03/01/19 18:14 כו בטבת התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב

אנימרוצה לשאול בקשר לאזהרות של רשויות הדת לציבור האם הם נותנים הוכחות על טענותיהם,לדוגמא יצא לי להתווכח עם חבר בקשר למודעה על בחורה שמכשילה תציבור ויש בקשה לא להעסיק ולהתקרב אליה ,האם זה מוסרי טענה זאת מכיוון שאין לנו הציבור הוכחה שהיא באמת חטאה,והאם זה לא להלבין שכן אנחנו לא באמת יודעים. מה היא עשתה...

תשובה

שלום וברכה,

אינני בקיא כלל בנהלים של אלו שהוציאו את המודעות, ואינני יודע כמובן מי הוציא ומה הוציא ועל מי.

בהנחה שמדובר בגוף ממשלתי, אני מניח שחוץ מהעניין המוסרי-דתי יש להם גם יועץ משפטי, שהרי פרסום כזה, אם אין להם ראיות, יכול להיות הוצאת שם רע.

צריך לשאול את הגוף המוציא את המודעה כמובן.