אור במקרר בשבת

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/05/21 15:39 כח באייר התשפא

שאלה

שלום,

היום קיבלנו מקרר חדש וגילינו שאין אפשרות לכבות את האור שבו.

אין לנו אפשרות לעשות שבת מחוץ לבית מכיוון שהיום ביצעתי בדיקת קורונה ולכן עליי להישאר בבידוד עד לקבלת תשובות שכנראה לא יגיעו לפני יום שבת עצמו.

האם לאור הנסיבות הללו יהיה מותר בכל זאת להשתמש במקרר למרות שהאור בו לא נכבה?

תשובה

שלום

אין אפשרות להשתמש במקרר אם בשעת הפתיחה האור הדלק ובשעת הסגירה הוא נכבה.

האם אין אפשרות לפרק את הנורה ממקומה?

אם אין אפשרות, אני מציע לפנות בהקדם לטכנאי מקררים שינסה למצוא פתרון או לאחד ממכוני ההלכה הטכנולוגיים (צומת או המכון הטכנולוגי של הרב הלפרין).

יש פתרון לא כל כך רצוי, ששמים משהו כמו מגבות בין הדלת למקרר, באופן שהדלת לא נסגרת עד הסוף והאור לא נכבה, ומצד שני המקרר די סגור, אבל אני חושב שזה לא כל כך מומלץ לשבת שלימה.

תעשו כל מאמץ למצוא פתרון טכני לכבות את האור.

כל טוב ושבת שלום

עוד משהו - צריך לדעת שבמקררים החדשים הבעיה יכולה להיות לא רק האור, אלא גם עוד כל מיני חיוויים אלקטרוניים שמושפעים מפתיחת המקרר וסגירתו, ולכן מומלץ להתייעץ לגביהם עם אחד מהמכונים הטכנולוגיים ההלכתיים שהזכרתי.

עצה נוספת שציין אחד המגיבים - לחבר את המקרר לשעון שבת שמפסיק את פעולתו בזמנים קבועים, ובהם אין בעיה לפתוח.

מבחינה הלכתית זה פתרון טוב מאוד. אני לא יודע למר מה המשמעות שלו למקרר