אור בחדר מדרגות בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/01/21 09:00 יד בשבט התשפא

שאלה

היי,

עברנו לבניין בוטיק בו אין מעלית שבת, כל הדיירים חילונים לכן אין אור בחדר המדרגות. לא ניתן להתקין שעון שבת או כל דבר אחר שקשור לחשמל הציבורי.

הדבר היחיד שניתן לעשות הוא מקור חשמל בקומה שלנו, הבעיה שאחרי שיורדים שתי קומות כבר לא רואים כלום מהאור בקומה.

מה ניתן לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

כדאי להתייעץ עם וועד הבית. בד"כ אפשר להגיע לסיכום מסודר ביחד. אם הם לא מסכימים יש היום פנסי הטענה שפועלים 6 שעות ולהפעיל בקומה 2-3 מצאת הכוכבים, בד"כ זה מספיק זמן.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ