אוקירו לנשייכו כי היכי דתתעתרו

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 12/01/22 16:30 י בשבט התשפב

שאלה

שלום לכבוד הרב

קודם כל מחילה מראש אם הנחות היסוד שלי לא נכונות, ואשמח שיתקנו אותי.

עד כמה שאני יודעת, הגמרא נכתבה על חמישה חומשי תורה. זאת אומרת שלכל מה שכתוב בגמרא יש מקור בתורה הקדושה.

דיברתי אתמול עם אשה חילונית והבאתי את מה שכתבתי בכותרת של השאלה, "אוקירו לנשייכו כי היכי דתתעתרו". הסברתי לה שהפירוש הוא שאם אדם רוצה פרנסה ושפע, עליו לכבד את אשתו כי זה המתכון.

היא שאלה אותי מה המקור לזה ועל מה חכמינו הקדושים התבססו כשהם כתבו את זה.

לא היתה לי תשובה והבטחתי לה שאברר.

מאוד אשמח אם תחכימו אותי.

ואם אפשר לשלוח לי את התשובה למייל זה מאוד מאוד יעזור לי.

בשורות טובות וכל הישועות.

shuvy13@gmail.com

תשובה

ההנחה שלך לא נכונה

יש כל מיני תקנות של חכמים ועצות שנתכתבו בגמרא שאין להם מקור בחמישה חומשי תורה